Interview: Evy Inspires, de working nomad. Hoe je reizen en werken combineert.

Evy ontmoette ik op één van mijn reizen door Midden Amerika. Ze inspireerde me meteen. Ze combineert namelijk werken en reizen, ook wel working nomad genoemd. Door corona is een nieuwe trend ontstaan namelijk workation. Mensen die niet thuis werken, maar op een vakantie adres. Evy deed dit al een lange tijd hiervoor. Ik ga met haar in gesprek over wat het haar brengt en hoe ze aan nieuwe opdrachten komt. Lees hier het interview wat ik met haar hield.

Evy, hoe ben ertoe gekomen om werken en reizen te combineren?

Ik ben een erg onrustig persoon. Ik was jong toen ik voor het eerst ging reizen en meteen verkocht. Ik hoopte dat de reisdrang wat minder zou worden als ik eenmaal terug thuis gesetteld was, maar dat was niet het geval. Elke keer wanneer ik thuis kwam, wilde ik ook weer weg. Maar al dat reizen moet ook gefinancierd worden. Toen ik net afgestudeerd was nam ik genoegen met wat bijbaantjes op mijn reis adressen. In Thailand werkte ik bij een duikschool, in Australië op de boerderij en in Amerika als au pair. Maar op een gegeven moment was ik toe aan een meer volwassen baan. Op dat moment waren influencers net in opkomst. Het leek me gaaf om van hobby mijn werk te maken. Ik besloot om te gaan bloggen en vloggen over mijn reizen. Ik maakte daarnaast ook content voor reisorganisaties en hotelketens.

Betekent je reisdrang ook dat je je in Nederland niet thuis voelt?

Nee dat is zeker niet waar, ik voel me echt wel thuis in Nederland maar ik ben altijd op zoek naar avontuur. Dat avontuur vind ik in het reizen, maar ik kom ook graag weer thuis in Nederland bij mijn vrienden en familie.

Zijn je vrienden niet vaak jaloers op je?

Ja dat zeker wel. Al kan mijn werk ook zwaar zijn. Soms moet ik voor een opdracht in het begin van de week in Europa zijn en aan het eind van de week in Azië. Dan is het echt werken, content maken en door. Gelukkig heb ik ook genoeg opdrachten waarvoor ik langer in een land kan verblijven.

Hoe kom je aan je opdrachten?

Op het begin was het heel lastig. Gelukkig hadden een paar grote bedrijven veel vertrouwen in me. Nu mijn blog wat bekender is geworden nemen bedrijven vaak contact met me op voor een samenwerking. Mijn online vindbaarheid is daarnaast erg verbeterd doordat ik gebruik maak van SEO diensten van een online marketing bureau in Breda. Door mijn verbeterde vindbaarheid vinden bedrijven het ook interessanter om met mij samen te werken.

Hoe lang denk je dit nog vol te houden?

Heel lang! Ik geniet er echt enorm van. Daarnaast bestaan er ook accounts die reizen en kinderen combineren. Dat lijkt me voor de toekomst gaaf. Dat ik een gezinsleven start die in dit ritme meegaan. Dat zeg ik natuurlijk nu, wellicht denk ik er over 5 jaar weer heel anders over.