Wat gebeurd er met mijn pensioen wanneer ik naar het buitenland verhuis?

Veel gepensioneerden kiezen ervoor om naar het buitenland te trekken wanneer ze met pensioen zijn. De meeste gepensioneerde mensen kiezen voor het Spaanse land. Spanje heeft een kenmerkende levensstijl en cultuur wat veel mensen aantrekt. Wil jij jouw droom waar maken en naar het buitenland trekken? Ga dan op zoek naar een Nederlandse makelaar in Spanje om een woning te vinden die helemaal bij jou past en waar jij je prettig bij voelt! Zo kan jij optimaal genieten van jouw pensioen.

Wat gebeurt er met mijn pensioen wanneer ik ervoor kies om naar het buitenland te verhuizen?

Veel gepensioneerde mensen willen graag naar het buitenland verhuizen voor een langere tijd. Spanje is daar het perfecte land natuurlijk voor. Lekker weer en een rustige leefstijl. Zo kan je optimaal genieten van je pensioen. Je kan er ook voor kiezen om voor altijd naar Spanje te verhuizen. Spanje is een Europees land en dat zal de verhuizing ook gemakkelijker maken. Kies je ervoor om naar het buitenland te trekken, dan moet er veel geregeld worden. Als je met pensioen bent, moet je contact opnemen met de Belastingdienst van het land waar je woont. Het pensioenfonds zal wel belasting inhouden wanneer je ervoor kiest om naar het buitenland te verhuizen. De Belastingdienst zal dan ook vraag aan jouw pensioenuitvoerder of ze jouw pensioen in het buitenland willen uitbetalen. Jouw pensioen wordt dan uitbetaald zonder dat er belasting wordt ingehouden. Wanneer je al met pensioen bent, is je grootste zorg dat jij jouw pensioen ontvangt. Dit regel je door jouw bankrekening door te geven aan jouw nieuwe bank in het buitenland.

Stuur de pensioendienst en levensbewijs

Een belangrijke voorwaarde is dat je steeds moet bewijzen dat jij nog leeft. Je hoeft dit slecht één keer per jaar te bewijzen aan de pensioendienst. Je krijgt dit ‘’levensbewijs’’ automatisch zelf opgestuurd zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Houd er ook rekening mee dat jouw aanvullend pensioen dezelfde behandeling krijgt als de andere gepensioneerden krijgen in het land. Door naar het buitenland te verhuizen, kan het zijn dat het invloed heeft op jouw zorgverzekering. Zoek dit dus van te voren goed uit om problemen te voorkomen. Als je naar een verdragsland verhuist, moet je jezelf aansluiten bij een nieuwe zorgverzekering in jouw nieuwe woonland. Ook in Spanje ben je verplicht een zorgverzekering af te sluiten.