Spanje

Spanje

Als je aan Spanje denkt, denk je gelijk aan warm weer en de zon. Spanje is uitermate geschikt voor een zonvakantie omat je er het hele jaar door van de zon kunt genieten. In de winter is het zelfs mogelijk om de zon op te zoeken in Spanje. Je kunt namelijk in de winter naar de Canarische eilanden en naar Zuid-Spanje reizen voor de zon. Je kunt hier eigenlijk de hele winter overwinteren als je dat zou willen. In het voor en najaar kun je naast deze twee gebieden ook prima vertoeven in de regio’s van Catalonië en Valencia en natuurlijk op de Balearen. Als je in de zomer naar Spanje gaat kun je eigenlijk aan de hele Spaanse kust genieten van een zonvakantie. Op de Spaanse eilanden, aan de oost- en zuidkusten van Spanje en zelfs aan de kust van Noord-Spanje is de zon te vinden. Noord-Spanje is geschikt voor mensen die wel op zoek zijn naar lekker weer maar niet zo van hitte en drukte houden.

Combinatie vakanties in Spanje

Tijdens een zonvakantie in Spanje wordt je vaak omgeven door natuur en cultuur, want waar in Spanje je ook bent op minder dan een uur rijden van de kust kom je bergen tegen of een natuurgebied. Daarbij vind je ook traditionele dorpjes en historische steden. In Spanje is een strandvakantie goed te combineren met een cultuur of actieve vakantie. Steden als Barcelona, Valencia, Malaga en San Sebastian beschikken over een eigen strand waardoor je ook een stedentrip heel gemakkelijk kunt combineren met een strandvakantie. Spanje is ook een land dat rijk is aan een culinaire historie. Typische Spaanse gerechten die je tijdens je zonvakantie in Spanje kan proeven zijn bijvoorbeeld paella, pintxos of boquerones.

Zonvakantie aan de Spaanse Costa

Het is nog niet zo gemakkelijk om een zonvakantie naar Spanje te kiezen. Er zijn namelijk talloze Costa’s in Spanje waar je uit kan kiezen. Er zijn Costa’s oftewel kustlijnen met grote en drukke stranden met alle voorzieningen die je maar kan wensen, maar er zijn ook Costa’s met verlaten stranden en veel rust. De drukste stranden van Spanje vind je aan de noordoostkust en aan de zuidkust van Spanje. Dit zijn de Costa Brava, Costa Dorada, Costa Blanca en in het zuiden de Costa del Sol. De rustige stranden van Spanje zijn Costa Verde in Noord-Spanje, De Costa de la Luz in Zuidwest Spanje en Cabo de Gata in zuidoost Spanje. Dit zijn echt aanraders als je op zoek bent naar de rustigere stranden van Spanje. Denk natuurlijk wel om de vakantieperiodes, want in augustus is het eigenlijk op elk strand in Spanje wel druk. Wil je graag met de auto naar Spanje? De Costa Brava, Costa Dorada en de Costa Verde zijn hiervoor ideale vakantiebestemmingen.

MEER ARTIKELEN

RECENTE BERICHTEN