Griekenland

Griekenland

Een zonvakantie in Griekenland is zeker genieten geblazen. Griekenland heeft in de zomer namelijk hoge temperaturen en veel zon. Dit land heeft zelfs het warmste klimaat van alle Zuid-Europese landen. Op Kreta, een Grieks eiland schijnt de zon 300 dagen per jaar. Dat is bijna een heel jaar lang. Vanaf het voorjaar tot ongeveer het einde van oktober is het overal in Griekenland goed vertoeven in de zon. Griekenland is ook niet zo ver je bent er eigenlijk zo. De meeste bestemmingen die bij Griekenland horen liggen op ongeveer drie tot vier uur vliegen van Nederland af. Daarbij is het vakantieleven in Griekenland niet heel duur in vergelijking met andere Europese bestemmingen. Vooral de prijzen van gerechten in restaurants zijn in Griekenland veel goedkoper dan bij ons in Nederland. Toch kiezen de meeste mensen nog steeds voor Griekenland om de zon, de zee en het strand. Het is niet gek dat Griekenland heel veel stranden heeft. Al die eilanden zijn natuurlijk omringt met water en daardoor ook met stranden.

De Griekse eilanden

Griekenland is ongeveer vier keer zo groot als geheel Nederland en heeft een oppervlakte van 132.500 km2. Een zesde deel van dit geheel wordt in beslag genomen door wel 6000 eilanden en kleine eilandjes, waarvan er 227 bewoond zijn. Dat betekend dat je wel meer dan 100 honderd Griekse eilanden kan bezoeken. Het noordelijkste eiland van Griekenland is Thassos, het zuidelijkste is Kreta. In het westen liggen Corfu, Zakynthos en lefkas en in het oosten liggen Rhodos, Kos, Karpathos en Samos. In het midden van de Egeïsche zee bevinden zich de Cycladen eilanden zoals Santorini, Mykonos, paros en Naxos. Paros en Naxos zijn minder bekend, maar ook ontzettend mooi. Ook veel jongeren bezoeken de Griekse eilanden voor een standvakantie en om lekker te kunnen feesten. Dit gebeurt vooral in Chersonissos op Kreta, Laganas op Zakythos of in Kavos op Korfoe.

De Griekse gastvrijheid

Ook veel mensen bezoeken Griekenland om de gastvrijheid van de Griekse bevolking. Grieken staan toeristen graag te woord en helpen altijd waar dat mogelijk is. Na een gezellig gesprek kan je zomaar bij iemand thuis worden uitgenodigd of meegenomen worden naar een mooi strand in de buurt. Daarbij zijn Grieken ook altijd heel genereus in het weggeven van gratis eten. Zo krijg je meestal een dessert van het huis in de vorm van baklava, fruit en of zelfs wafels met slagroom en natuurlijk niet te ontbreken een klein glaasje met sterke drank om het eten weg te spoelen. Voor water hoef je vaak niet te betalen en ook een bakje chips siert vaak de tafel.

MEER ARTIKELEN

RECENTE BERICHTEN