Aruba

Aruba

Op Aruba is een zonvakantie ook echt een zonvakantie. Alles hier draait om relaxen en dan vooral op het strand. Op een oppervlakte van nog geen 180 km2 zijn er meer dan 50 stranden te vinden. Deze stranden zijn hagelwit en omzoomd door palmbomen en helderblauwe wateren die uitnodigen om in te zwemmen. Na een jaar lang hard werken zijn twee weken op het strand zonnen op Aruba pure verwennerij. Aruba staat bekend om luxe, all inclusive concepten en er zijn veel wellnesscentra’s te vinden. Duiken en snorkelen hoort ook echt bij Aruba. Aruba heeft namelijk heel veel koraalriffen, kleurrijke vissen en zelfs scheepswrakken op de bodem waar je naar toe kan snorkelen.

De stranden van Aruba

Er kan lang of kort over gepraat worden maar Aruba bezoek je toch echt wel voor de mooie stranden. Het eiland draagt niet voor niets de bijnaam One Happy Island. De stranden van Aruba zijn de mooiste van het gehele Caribische gebied. Een bijkomend voordeel is dat de zon in Aruba het gehele jaar door schijnt. In de wintermaanden is het dus ook heerlijk vertoeven op Aruba. Bij de mooiste stranden van Aruba zijn ook veel resorts te vinden. Je loopt zo uit de tuin het strand op. Met je voeten in het zand en een cocktail in je hand kan je genieten van een heerlijke zonvakantie op Aruba.

Palm Beach is met een lengte van ruim 3 km niet alleen een van de langste stranden van Aruba maar het is ook het meest levendige strand. Dit komt door de aanwezigheid van hotels, casino’s, beach bars en watersportmogelijkheden.

Aan de westkust van Aruba vind je het paradijselijke Egale beach. Dit strand is omgeven door dividivi bomen. Je kunt hier lekker relaxen op je ligbedje tussen de bomen. In het verlengde van Eagle Beach ligt Druif Beach. Rondom dit strand zijn geen enorm grote hoge hotels gebouwd. Alles is hier laagbouw. Dit geeft het strand een kleinschaliger karakter. Bovendien is het water hier vrij kalm en is het daardoor een fijne plek voor gezinnen met jonge kinderen.

Manchebo Beach is het breedste strand van Aruba en het is oogverblindend wit. Zonnen is hier prioriteit nummer 1. Het is hier rustiger dan op de andere stranden van Aruba. Volgens de Arubanen zelf is Mangel halto een van de mooiste stranden van Aruba. Dit strandje ligt afgelegen en is een waar verborgen paradijs dat via een bruggetje door een mangrove bereikbaar is. Arashi Beach is ook een zodanig strand waar vooral de lokale bevolking komt om te zonnen of te picknicken. Het is tevens het laatste strand wat je tegenkomt wanneer je in noordelijke richting rijd. Natuurlijk zijn er nog meer mooie stranden op Aruba, zoals Baby beach, Andicuri beach, Boca Grandi en Hadicurari beach.

MEER ARTIKELEN

RECENTE BERICHTEN