motor

Advies voor het bouwen van een caféracer

Als je je eigen caféracer wilt bouwen, zijn er enkele basisstappen die je wilt volgen om ervoor te zorgen dat je zo’n mooie motor krijgt. Allereerst is het belangrijkste aandachtspunt bij het bouwen van een caféracer om te proberen deze zo licht mogelijk te houden en zoveel mogelijk custom made te maken. Om dit te doen, is het misschien een goed idee om te kijken naar de verschillende onderdelen die momenteel op caferacerwebshop.com verkrijgbaar zijn en ze te combineren in een design dat bij jouw droom caféracer past. Denk aan gashendels of knipperlichten bij Caferacerwebshop.com kopen. Bij het bouwen van een café racer moet je altijd rekening houden met de veiligheid en wetgeving en daarom is het belangrijk om ook dit aspect van de motor te overwegen voordat je begint. Denk aan een dB killer 51mm monteren om je geluid te beperken.

 

De eerste stap

De eerste stap bij het bouwen van een caféracer is het selecteren van het type frame dat je wilt, en dit hangt af van jouw persoonlijke keuze. Veel mensen geven de voorkeur aan het klassieke uiterlijk van een metalen frame met een lange tank, terwijl anderen misschien houden van een gladder, eleganter ontwerp. Het hangt af van je eigen persoonlijke voorkeur. Andere punten om te overwegen bij het selecteren van het frame is het gewicht en de sterkte.

 

De motor van je caféracer

Als je eenmaal alle beslissingen hebt genomen met betrekking tot de opbouw van je motor, is het tijd om na te denken over de motor. Vaak gebruiken caféracers een 250cc-motor. Kijk ook naar de pk’s en het gewicht van de motor bij het bepalen van je keuze. Ben je een beginnende motorrijden? Kijk dan ook naar de verzekeringskosten die een zwaardere motor met zich meebrengen.

 

De prestaties en rijcomfort

Het is erg belangrijk dat bij het bouwen van de rest van de motor ervoor te zorgen dat alles correct is uitgelijnd. Je wilt niet dat een slechte uitlijning de prestaties van je motor beïnvloedt. Alles bij de afmontage moet goed worden gemonteerd. De remmen moeten correct werken en alles moet correct worden uitgelijnd voordat u gaat rijden. Dit is erg belangrijk, omdat je anders na het bouwen van alles zult moeten aanpassen.

 

Het geluid

Een zeer belangrijke factor die mensen vergeten, is het uitlaatsysteem en het maximum aantal dB die je mag produceren. Als je uitlaat te luid is, is de kans niet alleen groot dat je de buren wakker maakt, maar ook de politie. Zorg ervoor dat je onderzoek doet naar welke dB killers, zoals de dB killer 51mm, er op de markt zijn voordat je een definitieve beslissing neemt.