mondkapje

Hoe zijn de mondkapjes van mondkapjes.nl?

Ben je opzoek naar goede mondkapjes? Neem dan eens een kijkje bij www.mondkapjes.nl. Dat is een mooie website waar je terecht kunt voor allerlei soorten mondkapjes. In deze blog kun je lezen mondkapjes.nl precies biedt.

Mondkapjes beschermen tegen ziekte

Het belangrijkste doel van mondkapjes is natuurlijk dat ze jou en anderen beschermen tegen ziektes en virussen, zoals Corona Goede mondkapjes zijn van een bepaald soort materiaal gemaakt, wat de virussen opvangt. Als iemand besmet is met een virus en het virus uitblaast, gaat dit normaal gesproken door de lucht heen. Het kan dan ook bij jou terecht komen. Een goed mondkapje voorkomt dit. Die vangt het virus op en voorkomt dat de virussen in de lucht rondzweven.

Bij verschillende webwinkels zoals www.mondkapjes.be heb je verschillende categorieën mondkapjes. Zo zijn er 3-laags, 5-laags en 6-laags mondkapjes. Deze worden ook wel FFP1, FFP2 en FFP3 genoemd. Je vraagt je waarschijnlijk af wat het verschil tussen deze drie mondkapjes is. Elke laag heeft haar eigen functie.

De 3-laags mondkapjes

Laag 1 filtert de bacteriën wanneer je aan het inademen en uitademen bent. De 2e laag absorbeert de fijne deeltjes die in de lucht zitten, door gebruik van actieve carbon. De 3e laag dienst als dubbele filtering. Deze 3e laag zorgt er ook voor dat er ook zuurstof wordt doorgelaten, zodat het ademen goed gaat.

De 5-laags en 6-laags

De 5-laags mondkapjes werken ongeveer hetzelfde. De buitenste laag is waterafstotend. Dat zorgt er voor dat bijvoorbeeld niesdruppels niet door het mondkapje komt. De drie lagen die daarna komen, zorgen voor een goede filtering. De binnenste laag absorbeert ook en is van zachte stof gemaakt. De zachte stof zorgt er voor dat het comfortabel is om te dragen.

De 6-laags mondkapjes beschermen nog beter dan de 5-laags mondkapjes. Ze lijken wel veel op elkaar. De 6-laags heeft nog een extra laag die tegen vocht en bacteriën beschermt.

Wasbare mondkapjes

De bovengenoemde soorten mondkapjes, gebruik je het liefst maar één keer. Wanneer je liever een mondkapje hebt die je vaker kan dragen, kun je het beste voor een wasbaar mondkapje kiezen. De mondkapjes van www.mondkapjes.de hebben 2 lagen. De binnenkant is wat zachter dan de buitenkant. Dit is ook weer voor een comfortabel gebruik. De meeste wasbare mondkapjes zijn van katoen gemaakt. Zijn twee lagen wel genoeg? Ja. Ze hebben slechts 2 lagen, zodat je er wel goed doorheen kunt ademen. Katoen is namelijk een redelijk dikke stof. Als de mondkapjes 6 lagen katoen bevatten, wordt het lastig om nog adem te kunnen halen. Het grote voordeel van de mondkapjes is dat het katoen microplastic vrij is en het je gezicht niet irriteert.

Twijfel je of je corona hebt? Laat je testen bij https://coronatestnederland.nl/