Frankrijk

Elk jaar wordt Frankrijk door heel veel Nederlanders als vakantiebestemming gekozen. Frankrijk is nog altijd de populairste bestemming voor een zomervakantie. De belangrijkste redenen waarom Nederlanders voor Frankrijk kiezen is het algemeen bekende riedeltje van zon, zee en strand. Natuurlijk is dat in Frankrijk volop te vinden.

Frankrijk

Frankrijk

Elk jaar wordt Frankrijk door heel veel Nederlanders als vakantiebestemming gekozen. Frankrijk is nog altijd de populairste bestemming voor een zomervakantie. De belangrijkste redenen waarom Nederlanders voor Frankrijk kiezen is het algemeen bekende riedeltje van zon, zee en strand. Natuurlijk is dat in Frankrijk volop te vinden.

Campings in Frankrijk

Frankrijk staat bekend om de ruime keuze in campings en vakantieparken. Er is geen enkel ander land in Europa waar de keuze zo groot is. Er zijn kleinschalige campings in Frankrijk waar je kunt genieten van de rust, maar er zijn ook hele grote levendige vakantieparken waar het hele gezin elke dag vermaakt kan worden in de zon. De campings zijn mede de rede dat veel gezinnen in de zomer naar Frankrijk trekken. Ouders kunnen dagenlang genieten van de zon en de kinderen kunnen op de camping overal lekker spelen.

De kustlijn van Frankrijk

Frankrijk beschikt over een kustlijn van wel 5000 kilometer lang. De gebieden die langs deze kustlijn liggen zijn populaire vakantiebestemmingen in Frankrijk. Normandië heeft een ruige kust met metershoge krijtrotsen. De hoogste zandduinen zijn te vinden bij het stadje Arcachon en voor parelwitte stranden ga je naar de Provence toe. Ten zuiden van de Provence ligt de Côte d’Azur. Dit is een van de mooiste plekjes van Frankrijk en loopt van Marseille tot aan de Italiaanse grens en wordt ook wel de Franse Rivièra genoemd. Hier zijn de bekende badplaatsen Cannes, Nice en Saint Tropez te vinden. Deze kust plaatsen liggen vol met grote boten. Deze jachthavens zijn een bezienswaardigheid op zich. Aan de Côte d’Azur vind je veel luxe hotels en grote vakantiehuizen, maar er zijn in de omgeving ook veel campings aan zee te vinden. Bretagne ligt in het westen van Frankrijk en heeft een zeer unieke kustlijn en behoort daardoor tot een van de mooiste regio’s van Frankrijk. Zo heb je bijvoorbeeld de Côte de Granit Rose, die bestaat uit rotsen van graniet die een roze kleur hebben.

De eilanden van Frankrijk

Frankrijk heeft voor het vasteland ook een paar eilanden liggen. De archipel van Glénan ligt voor de kust van Bretagne en bestaat uit 7 kleine eilandjes met azuurblauw zeewater en witte stranden. Deze stranden zijn te vergelijken met de stranden van de Cariben. Hier kun je optimaal genieten van de zon en van de zee. De term zonvakantie komt hier helemaal tot zijn recht. Ook Corsica in de Middellandse Zee is een van Frankrijk’s mooiste eilanden. Een minder bekend eiland is voor de kust van Hyères te vinden. Dit eiland wordt Port-Cros genoemd. Hier kun je genieten van de prachtige natuur die Frankrijk te bieden heeft.

MEER ARTIKELEN

RECENTE BERICHTEN