Vliegvakantie vanaf Eelde naar Europese bestemmingen

Vliegvakantie vanaf Eelde naar Europese bestemmingen

Groningen Airport Eelde mag zich verheugen in een snel groeiende populariteit en niet alleen van reizigers uit de directe omtrek van het vliegveld dat aan de weg van Assen naar Groningen ligt. Je boekt vanaf deze luchthaven onder andere vliegtickets naar populaire bestemmingen Egypte, Turkije en reizen naar Tunesië.

 

Voordelen van vliegveld Eelde

Vanuit het hele land komen luchtreizigers naar het Noorden om te genieten van de voordelen van een kleiner vliegveld. Groot pluspunt voor zakelijke reizigers en vakantiegangers is dat zij minder vroeg hoeven in te checken dan bij een groot vliegveld en ook de afstand die zij moeten lopen tot de gate is korter. Ook plezierig om te weten is dat u – als u gaat vliegen vanaf Eelde – niet bang hoeft te zijn voor middernachtelijke vertrektijden. Maar voor wie het massavervoer en de daarmee samenhangende drukte wil vermijden, zijn er nog meer voordelen.

 

Bestemmingen in Europa en het Midden-Oosten

Vliegen vanaf Eelde betekent ook dat u de keus heeft uit een groot aantal vakantie bestemmingen in Europa en het Midden-Oosten. Een mooie gelegenheid om bijvoorbeeld eens kennis te maken met de Canarische Eilanden, het strand van de Oostzee of om een stedentrip te maken naar Londen. Er wordt ook gevlogen op scandinavische landen zoals vliegbestemming Zweden. Dit is zo maar een greep uit de talrijke mogelijkheden. Op de site van Groningen Airport Eelde leest u meer over de actuele reisbestemmingen. Op deze site vindt u ook de regels waaraan u zich als luchtreiziger moet houden. Ze zijn niet anders dan bij andere Nederlandse vliegvelden, maar vliegt u niet regelmatig dan is het zeker goed deze regels door te lezen, zodat u geen problemen krijgt bij het inchecken.

 

Goed bereikbaar en van alle gemakken voorzien

Bij aankomst op Groningen Airport Eelde kan de automobilist gebruikmaken van drie parkeervelden. Brengt u passagiers weg of komt u ze ophalen, dan kunt u uw auto vlak voor de deur van de terminal kwijt. Er is op loopafstand ook voldoende parkeergelegenheid voor langparkeerders. Wie de auto voor een aantal dagen bij het vliegveld wil achterlaten, moet dat wel van tevoren regelen. Voor bezitters van een elektrische auto is er vlak voor de terminal een gratis oplaadpunt. 

 

Openbaar vervoer

Wie met het openbaar vervoer reist, kan het beste de trein nemen naar station Groningen Centraal. Daar staat bus lijn 2 die stopt voor de deur van het vliegveld. Rondom evenementen waar veel toeristen op afkomen, zullen er aangepaste dienstroosters zijn. U kunt dan dus vaker en sneller naar Groningen Airport dan normaal. Eenmaal aangekomen op de luchthaven kunt u, als u nog wat tijd over heeft, iets drinken, een hapje eten of nog even een laatste boodschap doen, gebruikmaken van het toilet, geld pinnen en de baby verschonen in de babykamer. Bent u mindervalide? Maak dan gebruik van de uitgebreide service die Groningen Airport speciaal voor u ter beschikking heeft. Neem wel ruim van tevoren (48 uur) contact op zodat de mensen die u op het vliegveld een handje helpen, de juiste voorzieningen kunnen treffen.   

 

Gebruikelijke controles

Voor u toegang krijgt tot de gate wordt gekeken of uw papieren in orde zijn: geldig paspoort, vliegticket en instapkaart. Verder gaat een beveiligingsbeambte van het vliegveld na of u in uw handbagage geen verboden artikelen vervoert, zoals scherpe voorwerpen, vloeistoffen, gels en spuitbussen(van meer dan 100 ml per stuk). Uw mobiele telefoon, uw laptop en andere persoonlijke elektronica, mogen mee aan boord van het vliegtuig, maar moeten wel uitgeschakeld zijn tijdens de vlucht. De volledige informatie over deze controles zijn terug te vinden op de site van Groningen Airport Eelde.