Zonvakanties

Zonvakanties

Als je op zonvakantie gaat ga je meestal naar een warm land. Een land waar de zon veel schijnt en je vele uren in de zon aan het zwembad of op het strand kan liggen. Toch is voor iedereen een zonvakantie anders. Zo kiezen gezinnen meestal voor een andere zonvakantie dan vrienden groepen of stelletjes. Elke doelgroep heeft een andere verwachting van een zonvakantie en natuurlijk ook andere eisen. Voor gezinnen is het belangrijk dat de kinderen veel ruimte hebben om te spelen en veiligheid is ook belangrijk. Gezinnen kiezen daarom vaak voor een camping in Italië of Frankrijk waar de ouders de kinderen vrij kunnen laten spelen. Ook glijbanen bij het zwembad is een van de eisen waarop gezinnen vaak zoeken als er gezocht wordt naar een zonvakantie. Stelletjes kiezen weer vaker voor een hotel als zij op zonvakantie gaan en hechten meer waarde aan aspecten als eten, bezienswaardigheden en hygiëne. Voor Vrienden groepen en dan vooral voor jongeren is de prijs heel belangrijk. Deze groep geeft liever geld uit aan drankjes en feestjes dan aan een mooi hotel. Zij zijn niet zo zeer op zoek naar een schoon hotel of naar bezienswaardigheden. Deze groep is voor een zonvakantie op zoek naar een gezellige club en een bruisend nachtleven.

Favoriete zonvakanties onder de Nederlanders

Duitsland is lekker dichtbij huis en is met de auto niet ver. De Duitse taal is voor veel Nederlanders gemakkelijk te spreken en Duitsland grenst natuurlijk aan de Noordzee en is daarom ook zeker geschikt voor een zonvakantie. Ook heeft Duitsland heel veel mooie meren waar je kunt genieten van een zonvakantie in combinatie met wat sportievere activiteiten.

Italië het land van de pizza, pasta en natuurlijk Italiaans schepijs. Italië heeft voor ieder wat wils. Het beschikt over een enorme kustlijn met vele eilanden, bergen en meren. Je kunt bijvoorbeeld naar het Gardameer, het heuvellandschap Toscane, Venetië, het eiland Sardinië, Rome of naar het eiland Sicilië. Ook de Adriatische kust is heel mooi waar de kustplaats Rimini de populairste bestemming is onder de jongeren.

Turkije bevindt zich zeer zuidelijk en in de zomer is het daar heel zonnig en vooral warm Nederlanders kiezen in de zomer dan ook vaak voor een vliegvakantie naar Turkije. Er zijn veel grote populaire badplaatsen te vinden, zoals Alanya, Antalya, Marmaris en Bodrum. Deze plaatsen zijn volledig ingesteld op grote groepen toeristen en staan daarom vol met hotels met grote zwembaden. Ook op uitgaansgebied komen jongeren hier niets te kort. Natuurlijk heeft Turkije ook rustigere plaatsen waar je in alle rust van zon, zee en strand kunt genieten.

MEER ARTIKELEN

RECENTE BERICHTEN